Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Четвер, 28.03.2024
Головна » 2012 » Вересень » 14 » Олександр Сугоняко відвідав КНЕУ.
15:11
Олександр Сугоняко відвідав КНЕУ.

11 вересня Олександр Сугоняко, заслужений економіст України, Президент Асоціації українських банків (АУБ), на запрошення кредитно-економічного факультету та Студентської академічної ради, провів лекцію для студентів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана на тему «Загроза фінансової кризи. Девальвація гривні». 

Олександр Анатолійович Сугоняко є визнаним експертом у монетарній та валютній політиці. Неодноразово підіймав питання формування національної грошової системи України, організував ряд міжнародних і національних конференцій з проблем впровадження та стабілізації національної валюти. З 1993 року займає посаду президента Асоціації українських банків, займається питаннями розвитку банківської системи України, захисту інтересів комерційних банків. Він неодноразово робив чіткі прогнози стосовно можливого падіння гривні і вказував на причини, які можуть призвести до цього.

В короткому вступі Олександр Анатолійович підкреслив, що народилися ми в епоху великих змін, в кризову епоху. Але кожна криза, окрім негативного, має ще й позитивний бік – вона дає шанс на одужання. За словами Олександра Анатолійовича, сьогодні існує реальна загроза девальвації гривні на  30-50%, що відбувається на фоні нової хвилі фінансово-економічної  кризи. Економіст наголосив, що сьогодні імпорт зростає набагато швидшими темпами, аніж експорт; «ми крок у крок повторюємо те, що робилося перед кризою, у 2005, 2006, 2007, 2008 роки». У даному контексті гість навів причини виникнення світової фінансової кризи 2007-2008 рр. Олександр Анатолійович також зазначив, що можливий сценарій розвитку подій в Україні залежить і від того, що сьогодні відбувається в Європі.

Після лекції Олександр Сугоняко продовжив спілкування зі студентами у формі діалогу. Він дав відповіді на всі запитання, слухачів. Загалом студентів цікавила наступна проблематика:

-         Як майбутня криза 2013 року вплине на стан банківських вкладів?

-         Які прогнози щодо змін ставок по кредитам на житло?

-         Які важелі впливу на економічні тенденції будуть актуальними цього року?

-         Як зберігати заощадження в умовах фінансово-економічної кризи?

-         Куди краще вкладати гривню на сьогодні ?

-         Як вплинуть вибори на курс гривні?

-         Як інші країни протистоять девальвації своїх національних валют? Який закордонний досвід може перейняти Україна?

Марченко Леся, студентка 2 курсу факультету міжнародної економіки і менеджменту

Переглядів: 2040 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]