Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

П`ятниця, 29.03.2024
Головна » 2010 » Вересень » 25 » Студенти не платитимуть за пропущені пари.
18:27
Студенти не платитимуть за пропущені пари.
Зі студентів не стягуватимуть плату за пропущені семінари та лекції. Про це повідомили у Секретаріаті Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України.

"Постанова Кабінету Міністрів від 27 серпня №796, що розміщена на офіційному сайті Уряду України, не передбачає введення плати за пропущені семінарські або лекційні заняття, а також перескладання заліків та іспитів, як повідомляли лідери деяких організацій та ЗМІ”, - запевнила заступник керівника Секретаріату ВСР Анастасія Сабова.

Вона також зазначила, що ці положення постанови були виключені під час погодження документу з Всеукраїнською студентською радою. "Секретаріат та комісія з соціального захисту студентства вилучили з початкового документу тези, які звужували права студентів. З врахуванням більшості наших пропозицій текст був прийнятий на засіданні Кабінету Міністрів”.

За її словами, платитимуть студенти тільки за пропущені без поважної причини лабораторні занняття, проведення яких потребує додаткових фінансових витрат зі сторони вищого навчального закладу. "У випадку, якщо студентів примушуватимуть до "добровільних” благодійних внесків за відпрацювання пар, прошу повідомляти таку інформацію до Секретаріату ВСР. Будемо реагувати”, - зазначила Анастасія Сабова.

Крім того, вона запропонувала органам студентського самоврядування обговорити нововеддення на студентському рівні. "Якщо студенти вважатимуть, що ця постанова порушує їхні права, то Секретаріат ВСР готовий взяти на себе розробку нового документу, який задовольнить студентську громадськість, та запропонувати його Кабінету Міністрів”.

Прес-служба ВСР

Студентська Академічна Рада КНЕУ імені Вадима Гетьмана виступає однозначно проти введення плати за пропущені заняття та запевняє студентську громаду університету, що прикладе максимум зусиль, щоб не допустити такого прецеденту.

Якщо у Вас є власна думка на рахунок проблеми - висловлюйте її в коментарях та на нашому форумі!

Переглядів: 1177 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Pavel  
0
Обговорення статті на форумі - клік сюди.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]