Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Четвер, 09.05.2024
Головна » 2011 » Червень » 6 » Студентська акдемічна рада лобіюватиме питання вивчення бухгалтерського обліку із програмою 1С
19:37
Студентська акдемічна рада лобіюватиме питання вивчення бухгалтерського обліку із програмою 1С
На превеликий жаль, не завжди програма, за якою ми вчимося відповідає реаліям сьогодення. Проте, якщо ми хочемо випускати конкурентоспроможних фахівців на ринок праці, ми маємо бути гнучкими до його вимог і потреб. 
Вже дуже давно бухгалтерами використовується програма 1С, а ми все ще вчимося будувати літачки і шукати рахунки у "Плані рахунків". На сьогодні програма 1С використивується лише при підготовці студентів обліково-економічного факультету. Саме тому Студентська акдемічна рада береться лобіювати питання вивчення бухгалтерського обліку із програмою 1С. Сподіваємося на вашу підтримку, шановні студенти!
Переглядів: 1984 | Додав: Mar1nka | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 14
14 shpazkel  
0
Адміністратори сайту.
Видаліть будь-ласка це повідомлення з обговорення.

13 Гытлер (04.07.2011 15:08)
zieg heil!

Завчасно дякую.

13 Гытлер  
0
Повідомлення видалено!

11 Юлія Рудяк  
0
Я не проти літачків та пошуку рахунків у плані рахунків. Я тільки обома руками ЗА! Я проти того, щоб ми вчили форми документів, методи нарахування амортизації та терміни, котрі в реальному житті і близько не використовуються. А також іншу тупу теорію з підручників. Краще б законодавство вивчали. Бо бухгалтер, це по суті не так економіст, як юрист.

Особливо мене добивало ЕП своєю безмоскою теорією та кілометровими однотипними задачами, котрі довше часу записувати ніж розвязувати. Щодо теорії, тотам були речі із серії: "Прибуток - это харашо". Ну це, блін, і ідіоту зрозуміло, що головною метою існування підприємства є прибуток, нащо ж це розписувати на 30 сторінок підручника. А ще викладачка, що не щарила метематику навіть на рівні 6 класу ЗОШ.

Щодо б\о, то дисципліна була досить непагана і програма там складена грамотно. Головне при її вивченні не відкривати підручник.

9 Юлія Рудяк  
-1
Щодо того чи реально вивчити 1С за 8 пар.

За пів року 1С при нормальному викладанні можна вивчити от і до. При чому можна залізти і в регістири, і в довідники і в інші різні тонкощі. Питання в тому чи потрібно це. Треба перш за все визначитись який кінцевий результат є бажаним.

Бухгалтерів в 1С на кнопки натискати вчать 1-2 заняття працівники компаній, що впроваджують 1С на підприємствах.

З.І. (Пропозиція на додачу так сказати)

Взагалі університету було б не погано оновити програми з бух. обліку та ліквідувати предмет Економіка підприємства (за безглуздість так сказати), а його розумні елементи включити в оновлену програму бух. обліку.

10 Mar1nka  
1
Предмети бухгалтерський облік і економіка підприємства є нормативними.Я говорила із завідувачем кафедри і деякими викладачами про оновлення програми, зокрема про те, що ми більше половини семестру вчимося шукати разунки у "Плані рахунків". На це мені відповіли, що нас вчять мислити і якщо відбуваються якісь зміни, наприклад як в Податковому кодексі. Програма 1С вже не дуже може допомогти. І тоді програмістам пояснюють літачки, щоб вони змінили 1С

12 Nikitoss  
0
Юлія Рудяк: "ліквідувати предмет Економіка підприємства"
Юль, ви що, розум втратили, таку єресь нести? До чого тут взагалі ЕП? Тут про бух облік взагалі то...

8 Юхта Олексій  
0
Насправді оптимальним варіантом було б зробити дисципліну 1С аналогічно до дисципліни "Економічний аналіз", тобто вибірковою за вибором університету! Це б вирішило питання і її нормативності і вона б викладалась у всіх спеціальностей!

5 Юхта Олексій  
0
Можна зрозуміти завідувача кафедри, оскільки додаткова дисципліна, яку читає кафедра, це додаткові години для викладачів, а відповідно і меншу буде скороченння ставок (годин) у викладачів.
Проте, наскільки викладачі знають і володіють 1С, наскільки вони готові оволодіти 1С і головне викладати - не відомо.
При чому потрібно не мало викладачів, навіть якщо це буде вибіркова дисципліна то її будуть обирати практично всі студенти (так само як "Антикризове управління підприємством").
По-друге, якщо це буде вибіркова дисципліна, чи реально взагалі за 8 пар оволодіти 1С, враховуючи, що потрібно ще за щось ставити бали......

6 Mar1nka  
0
Дякую, ми це врахуємо

7 Mar1nka  
0
Для того, щоб 1С зробити не вибірковою, а нормативною дисципліною, потрібно дуже багато мороки із Міністерством, щоб її врешті-решт включали, а на це підуть роки.

4 Саркісян Маріне  
0
Шановна Юлія! Дякуємо за підтримку! Тепер по пунктах відповіді на ваш коментар.
1)З приводу викладачів. Кафедра бухгалтерського обліку підтримує таку ініціативу і хоче взяти на себе викладання 1С. При чому на думку завідувача кафедри Кузьмінського Ю. А. викладати 1С бухгалтерію мають саме ті викладачі, які читали в студентів бухоблік, оскільки вони вже знають своїх студентів і краще знають рівень їх знань, а саме в якому обсязі вони дали матеріал вперше і чого не вистачає.
2)Програма 1С вже є в нашому університеті як платна. Про це ми говорили сьогодні на зустрічі з ректором.
3) Саме тому, що програма 1С не панацея і без знань як будувати літачки в ній важко розібратися, тому що ви вводите господарську операцію, а програма пропонує варіанти, є пропозиція зробити дисципліну "1С: бухгалтерія" вибірковою.

3 Юхта Олексій  
-1
Кльова ініціатива! Шановні представники, врахуйте те що написала Юлія Рудяк!

2 Юлія Рудяк  
0
Питання піднято правильно, але впровадити це буде дуже важко, оскільки:

1) Не вистажає сертифіколваних викладачів. А сертифікація коштує біля 3 тис. грн. Я думаю, що наш ректорат на таке діло не розщедриця. Плюс викладачів, котрі реально можуть навчитись працювати в 1С не так вже й багато.

2) Навіть учбова версія програми 1С не бескоштовна. Вже не кажучи про те, що треба буде закупити підручники. Я бачила, що вони коштують в районі 50 грн. Враховуючи те, що КНЕУ користується лише продуктами свого видавництва. то... самі розумійте )) На це довидеться витратити біля 50 тис. грн. (з розрахунку, що на 1 курсі 2 тисю студентів)

3) Програма 1С не панацея. Без знань класичної бухгатлерії (орієнтації в плані рахунків там важко щось зрозуміти). Вона крута тим, що частково позбавляє від рутини бух обліку, але чому воно робиться треба знати все одно. Тому вивчати її варто після вивчення класичної бухгалтерії.

Мені здається, що більш реалістичним буде ввести щось типу платного спец. курсу (але так, щоб він коштував значно дешевше, ніж в центрах сертифікації). В КНЕУ вже здається є якийсь договір з 1С щодо сертифікації студентів.

1 Антон Гурін  
0
Цілком підтримую!!! Дуже важливе і нагальне питання. Сподіваюся, воно вирішиться до того як я пройду бухоблік)))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]