Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Середа, 01.05.2024
Головна » 2011 » Березень » 1 » Ректор Павленко vs. студенство - відверта розмова.
18:07
Ректор Павленко vs. студенство - відверта розмова.

1 березня у конференц-залі головного корпусу КНЕУ відбулася непересічна подія - зустріч ректора зі студентською громадою, яку організувала Студентська академічна рада. Кожний міг запитати Анатолія Федоровича про будь-що, що стосується навчання та отримати відверту відповідь на нього. 

Першим надійшло запитання про електронний фонд видань(електронну бібліотеку). Анатолій Федорович пообіцяв, що у перспективі такий проект є, але на його реалізацію потрібен час. Низка запитань стосувалася організації навчального процесу - студенти нарікали на непрактичний розклад, вікна між парами. Ректор зауважив, що в нашому університеті діє застаріла технологія планування часу та запевнив, що з 1 вересня на студентів очікують переміни і у розкладах і у методиці та запевнив, що проблема організації стоїть на першому місці. У ході зустрічі обговорювалася і система оцінювання знань, позиція ректора однозначна - 6 запитань на екзамені буде завжди. Анатолій Федорович у ході розмови про систему оцінювання та про отримання допусків зазначив, що багато асистентів, що проводять семінари, не готові вести заняття: "Зайти в аудиторію без стажування, без підготовки - важко. Також потрібно враховувати - хто перед вами. А в КНЕУ молоді люди особливі, адже у нас досить високий прохідний бал. У нас навчається підготовлена, освічена молодь. Велика помилка - не враховувати цього!" У відповідь на запитання про систему "автоматів" Павленко відповів наступне: "Ні, а навіщо? Я пережив всі системи... Іспит - це святе! Така система не стимулює студента, натомість виникають нездорові стосунки між викладачами і студентами, з'являються улюбленці. В свій час цю систему було відмінено за бажанням студентів."

Запитання: "Чи можна здобути диплом бакалавра на одному факультеті, а на магістратурі навчатися на іншому?"

А.Ф.: "Ні, адже навчальна програма бакалавра є профільно орієнтованою і відрізняється на різних факультетах.

Запитання: "Чому з 1.01.2011 зменшений розмір стипендії?"

А.Ф.: "Через затримку виплати індексації державою."

Запитання: "Чи вирішиться проблема з дефіцитом місць у гуртожитках?"

А.Ф.: "Потрібно будувати новий гуртожиток. Якщо з університету знімуть "казначейську петлю" - все вирішиться. В часи, коли ми самі розпоряджалися коштами спецфонду були побудовані бібліотека, 5-ий гуртожиток, стадіон. Зараз у університету таке право відібрали."

Запитання: "Чи можливе переведення із контрактної форми навчання на бюджетну?"

А.Ф.: "Це не передбачено законодавством. Максимум - це тимчасове звільнення від оплати за певних обставин."

Запитання: "Чи можлива дострокова здача сесії?"

А.Ф.: "Ні, цього ніколи не буде."

Багато питань стосувалися зайвих, на думку студентів, предметів у навчальних планах. Анатолій Федорович абсолютно погодився із цим, але ці предмети є вимогою міністерства. Було розглянуто кілька актуальних пропозицій щодо продовження часу роботи бібліотеки (до 22:00) та встановлення wifi-точок доступу у інтернет хоча б у читальних залах бібліотеки.

Переглядів: 2988 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 Борис  
0
Настя, ты дура. без обид. я не с Вашего универа, но твои ответы просто... помолчу.

9 Ірина  
0
Я також не розумію, чому є неможливим здача сесії достроково.Це несправедливо по відношенню до студентів!

8 Саша  
0
Стадион был куплен, а не построен ;)

5 Алина  
0
В мене була ця проблема минулого року у зв*язку з виїздом в США.Чесно кажучи, я також не розуміла,чому і т.д.Якщо брати до прикладу саме ворк енд тревел,то після невдалого досвіду з університетом Поплавського,КНЕУ перестав давати таку можливість студентам,не знаю деталі цього всього,але це факт. Університет не має права брати на себе відповідальність за студента,якщо він за межами країни і займається діяльністю,яка не пов*язана з навчанням та університетом зокрема.

4 Лена  
0
Питання дострокової сесії найбільше обурює! І коротка відповідь "ні" на таке актуальне для багатьох студентів питання зовсім не аргументована! Виникають наступні питання: "Чому "ні"? Чи є об'єктивні причини для такого рішення? Чому в інших університетах існує така практика, а в нашому УНІВЕРСИТЕТІ - ні?". На жаль, ці питанні цікавили і будуть цікавити ТІЛЬКИ студентів:(

3 Алина  
0
2 Юля:тому що процес навчання за Болонською системою, за словами адміністрації, НЕ передбачає "автоматів". Знаю,що в інших університетах є така практика. В КНЕУ-на жаль,нема і не буде.

2 Ольга  
0
Чому затримка виплати індексації державою відбувається саме у нашому університеті? В інших все виплачують вчасно і в повному обсязі.

7 Настя  
0
Сьогодні було надане офіційне усне роз'яснення від начальника фінансово-економічного відділу - Л.Г.Кузьменко, яка повідомила, що розмір стипендії зменшився через те, що міністерство не дало коштів на виплату індексації. В міністерство було написано вже 2 листи з проханням роз'яснити дану ситуацію і проханням надати дані кошти, однак відповідь так і не надішла

1 Юля  
0
Чому у нас не має болонської системи так щоб ми на протязі семестру вчилися і могли здать екзамен автоматом???

6 Настя  
0
Шановна Юля, в нашому університеті вже був досвід впровадження "автоматів", однак саме результати його реалізації(а саме, що одних групах всі студенти отримували "автомат", а інших жодний студент або декілька)спонукав адміністрацію відмовитися від них.
Знаю, що як і будь-якому студенту, мені також хотілось отримувати "автомат", однак прекрасно розумію, що разом і з старанними, розумними студентами його будуть отримувати не лише такі студенти.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]