Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Вівторок, 07.05.2024
Головна » 2011 » Листопад » 8 » Лекція-дискусія Президента Асоціації українських банків Олександра СУГОНЯКО
17:24
Лекція-дискусія Президента Асоціації українських банків Олександра СУГОНЯКО
10 листопада 2011 року в конференц-залі головного корпусу КНЕУ ім. В. Гетьмана о 16:00 відбудеться відкрита лекція-дискусія Президента Асоціації українських банків СУГОНЯКО Олександра Анатолійовича на тему: «Світова економічна криза: Україна, економіка, банки». Запрошуються викладачі, аспіранти, студенти.

Довідка:

Олекса́ндр Анато́лійович Сугоня́ко (24 квітня 1953, Араповичі) — український політик, економіст і громадський діяч. Народився 24 квітня 1953 року, в Араповичі (Новгород-Сіверський район, Чернігівська область), в селянський родині. У 1975 році закінчив Вінницький філіал Київського політехнічного інституту. За фахом — радіоінженер. Працював робітником, майстром, начальником цеху, начальником Житомирського районного вузла зв'язку, викладачем політекономії у Житомирському філіалі Київського політехнічного інституту. З травня по жовтень 1986 року брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Один із засновників та організаторів діяльності Громадянського фронту сприяння перебудові на Житомирщині у 1989—1990 рр.

До української політики був уведений житомирською журналісткою Аллою Ярошинською, в якої був довіреною особою на виборах народних депутатів СРСР. У 1990 році Ярошинська запропонувала його кандидатуру на вибори до ВР УРСР 12-го скликання. В другому турі був обраний народним депутатом України в Корольовському виборчому окрузі № 154 (Житомир). Працював у постійній Комісії Верховної Ради України з питань економічної реформи і управління народним господарством, займав посаду голови підкомісії. Входив до Народної Ради.

Був членом КПРС. В травні 1990 року — один із засновників Соціал-демократичної партії України, з листопада 1990 року — член Правління СДПУ, з 27 жовтня 1991 року — перший голова партії (обраний на II-му позачерговому з'їзді партії в Донецьку). В травні 1992 року на ІІІ-му з'їзді СДПУ поступився лідерством Юрію Збітнєву (залишив з'їзд, не визнавши порушень статуту партії в його роботі). Надалі відійшов від партійної діяльності, зосередившись на професійній та громадській роботі.

Займався питанням формування національної грошової системи України. Організував ряд міжнародних і національних конференцій та випуск серії книг з проблем впровадження та стабілізації національної валюти та розвитку банківської системи. В травні 1992 р. був головою оргкомітету Міжнародної конференції високого рівня «Проблеми впровадження національної валюти в країнах Центральної та Східної Європи — Практичні аспекти», що проводилась Верховною Радою України за підтримки Національного банку України та Економічної служби Президента України.

У квітні 1993 року обраний Президентом Асоціації українських банків (АУБ), займається питаннями розвитку банківської системи України, захисту інтересів комерційних банків. Заслужений економіст України. Нагороджений медаллю «За трудову доблесть» (1987 р.) та орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1997 р.).

Організатор зустрічі: деканат кредитно-економічного факультету.
Переглядів: 947 | Додав: Pavel | Теги: заходи КНЕУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]