Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Середа, 08.05.2024
Головна » 2011 » Вересень » 21 » МОНмолодьспорт просить забезпечити цілодобовий вхід студентів у гуртожитки
08:33
МОНмолодьспорт просить забезпечити цілодобовий вхід студентів у гуртожитки

За ініціативою ВМГО "Національний студентський союз" та Студентського захисту Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся до керівників вищих навчальних закладів з проханням забезпечити цілодобовий безперешкодний доступ до гуртожитків його мешканців. Про це йдеться у листі МОНмолодьспорту щодо недопущення обмежень прав мешканців студентських гуртожитків від 14.09.11 №1/9-705 (електронна копія додається).

Як зазначається у листі, в окремих вищих навчальних закладах необґрунтовано забороняється вхід мешканців до гуртожитку після 23-ї години, що ускладнює їм можливість займатися в навчально-наукових лабораторіях, бібліотеках тощо та працювати у вільний від навчання час.

Таке обмеження порушує законні права осіб, які навчаються та проживають у гуртожитках, а також суперечить Конституції та законодавчим нормам, якими не допускається встановлення будь-яких обмежень на користування житловими приміщеннями.

З метою реалізації прав студентів та аспірантів, які проживають у гуртожитках вищих навчальних закладів, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, просить керівників ВНЗ привести у відповідність до законодавства та Примірного положення про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, нормативні документи, що регламентують перепускний режим у гуртожитках для забезпечення цілодобового безперешкодного доступу до гуртожитків його мешканців.

Отож, від сьогодні ректори повинні невідкладно внести зміни у правила внутрішнього розпорядку чи інші документи, які визначають порядок доступу до студентських гуртожитків, щоб студенти і аспіранти - мешканці гуртожитків без "хабарів", "шоколадок", "пляшок" чи інших стимулів для вахтерів у будь-який час доби, зокрема після 23-ї чи 1-ї години потрапляли до гуртожитків. У випадку, якщо у твоєму вищому навчальному закладі керівництво зволікатиме із такими змінами - інформуй Виконком Національного студентського союзу - ми допоможемо вирішити це питання у твоєму вищому навчальному закладі.

Переглядів: 2352 | Додав: Pavel | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
2 Ветеран  
0
надоїло платити "хабарі", "шоколадки", "пляшки" =))

1 kachick  
0
скільки років "обмеження" ніхто не помічав, а тут різко помітили, що воно суперечить Конституції та законодавчим нормам...як же ми могли так жити стільки років????

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]