Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Неділя, 05.05.2024
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Органи студентського самоврядування визначили пріоритети Року освіти
00:59
Органи студентського самоврядування визначили пріоритети Року освіти

19 листопада відбувся круглий стіл «2011 – Рік освіти та інформаційного суспільства: студенти для країни», організований Всеукраїнською студентської ради при Міністерстві освіти і науки України та Студентським парламентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У круглому столі взяли участь 65 представників від органів студентського самоврядування з усіх регіонів України. За результатами була прийнята резолюція з пропозиціями до Міністерства освіти і науки, Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента щодо вдосконалення системи вищої освіти та соціального захисту студентів.

У зустрічі взяла участь заступник директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Тамара Пушкарьова, яка розповіла про плани Міністерства стосовно проведення Року освіти та інформаційного суспільства.

«Ми визначили чотири пріоритетні напрямки – покращення якості освіти, соціальний захист, працевлаштування та студентське самоврядування. Саме цьому у Році освіти, на нашу думку, має бути приділено максимальну увагу», - зазначила перший заступник керівника Секретаріату ВСР Анастасія Сабова.

У резолюції круглого столу органи студентського самоврядування пропонують запровадити державну програму кредитування на здобуття вищої освіти, ввести обов’язкове вивчення мінімум однієї іноземної мови протягом усього періоду навчання, а також вдосконалити законодавство у галузі вищої освіти.
Переглядів: 961 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]