Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

П`ятниця, 29.03.2024
Головна » 2010 » Червень » 3 » Шановні четвертокурсники!
15:23
Шановні четвертокурсники!
Раді вам повідомити, що САР за підтримки керівництва університету добилися спрощення структури і складу білету з іноземної мови при вступі на магістратури.
Відповідно з Умовами  прийому до вищих навчальних закладів України у 2010 році:  "7.11. Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі базової вищої освіти обов’язковим є складання вступного екзамену з іноземної мови.", однак потрібно зауважати, що:
1.                          Дане внесення змін було здійснено за півроку до початку вступної компанії в магістратуру.
2.                          80% студентів КНЕУ, майбутніх бакалаврів,  вивчали іноземну мову 2 роки тому
3.                          Як не прикро констатувати, рівень викладання іноземної мови в КНЕУ бажає кращого
Саме тому, Студентська академічна рада (САР) звертається з проханням переглянути і полегшити  екзаменаційний білет, оскільки:
1.     На факультетах ФЕФ та ФЕтаУ був проведений експеримент: було відібрано кращих студентів (яких дана проблема турбує найбільше) з груп, де вивчають англійську мову 4 роки та 2 відповідно і запропоновано вирішити зразок білету, що був розміщений на офіційному сайті КНЕУ. Потрібно зазначити, що всі студенти не були знайомі з прикладом. Для перевірки даних робіт було залучено викладача іноземної мови, отже можна говорити про достовірність даної інформації. За результати даного експерименту лише троє студентів, що вивчають іноземну мову 4 роки змогли скласти даний іспит трохи більше, ніж на 50 балів, решта студентів набрала 20-30 балів.
2.     КНЕУ є перш за все економічним університетом і прерогативою університету має бути навчання і випуск першокласних економістів, а не лінгвістів.
3.     Надати пріоритетного значення вступному іспиту за професійним спрямуванням (з економіки), наприклад вага ІСПИТУ З ЕКОНОМІКИ в загальній сумі балів (економіка+іноземна мова) має складати 60%, в той час як іноземна мова – відповідно 40%.
4.     Основна частина студентів буде складати даний іспит на базі залишкових знань, що є мізерними у порівнянні з тим рівнем володіння іноземної мови, що передбачає структура білету, що існує сьогодні.
5.     Переглянути критерії оцінювання в сторону їх послаблення, адже дані критерії оцінювання зменшують шанси отримати високі бали, навіть для найкращих студентів, за кожну помилку знімається 5балів – НОНСЕНС, в критеріях оцінювання чітко визначити перелік помилок, які зменшуватимуть загальний бал студента;
6.     Останнє завдання даного білету, а саме написання есе, потребує певних знань і навичок написання такого виду творчих робіт, а також ознайомлення з проблематикою теми, що звучить в його назві.
Даний вид завдання відсутній в програмі вивчення курсу, викладачі не разу не давали такий вид роботи на практичних заняттях з іноземної мови, тому завдання такого плану не можна включати до білету.
Як альтернативу есе, яке не передбачене навчальною програмою слід розглянути стислий переказ автентичної статті з економіки;
Якщо ж дане завдання буде залишене, то необхідно надати студентству перелік тем есе, що будуть винесенні на іспит.
7.     Замість перекладу речень, що є не пріоритетним в навчальній програмі внести до екзаменаційного білету завдання з Модулю читання, наприклад, тести або запитання на основі такого тексту;
8.     Залучити до складання білетів по максимуму викладачів, що читають іноземну мову на різних факультетах, оскільки вони більш ознайомленні з можливостями студенства
9.     Просимо на кафедрах іноземної мови підготувати матеріали, які могли б допомогти студентові при здачі іспиту, а саме надати перелік сталих кліше, що можна використати при написанні есе; професійної економічної термінології, що буде використана у 1 та 2 завданні білету; провести безкоштовні консультації для студентів КНЕУ з метою отримання професійної підготовки до іспиту.

Завантажити програму вступного іспиту з іноземної мови та приклади білетів можна тут: http://sarkneu.at.ua/programa.doc

Переглядів: 3079 | Додав: Pavel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 Ира  
0
Очень классное предложение и здорово что оно дало результат!
Так на кафедрах разработаны вспомогательные материалы (клише, терминология)???? Где можно взять такие материалы?

5 ryabokon  
0
Сегодня на консультации по английскому препод сказала, что словарями на экзамене в магистратуру пользоваться нельзя. Кому верить?

4 ryabokon  
0
Программу, кстати, и не особо сильно изменили. Последняя часть еще сложнее стала.

3 Катя  
0
Так ця програма це вже спрощений варіант? Чи те, що було до цього?

2 Pavel  
0
Ректор нашего универа обращался к министру с таким предложением. Был получен однозначный отказ sad

1 Я  
0
Здорово!А еще, лучше бы, вообще, отменить этот долбаный екзамен...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]