Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

ПЕРШИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ КНЕУ

Вівторок, 07.05.2024
Головна » 2011 » Листопад » 10 » Відбулася зустріч із Дмитром Павличком в КНЕУ
12:19
Відбулася зустріч із Дмитром Павличком в КНЕУ

Ну що б, здавалося, слова,
Слова та голос – більш нічого…
Т.Шевченко

Тихий вечір спадає на землю, жовте осіннє листя шурхотить під ногами, на душі радісно й тривожно. Ми поспішаємо, адже сьогодні 3 листопада в нашому університеті відбудеться зустріч з видатним українським поетом Дмитром Павличком.
О 15 годині в супроводі студентів факультету економіки та управління Ольги Криворучко та Максима Беркаля до зали бадьоро зайшов вже немолодий сивочолий чоловік. Це був Дмитро Павличко. Студенти зустріли його гучними оплесками. На вечорі були присутні завідувачі кафедр української мови та літератури, філософії, політичної історії, а також викладачі.
Вечір розпочався віршем, який прочитала землячка поета студентка І-го курсу факультету економіки та управління Шкрібляк Віталія.
Дмитро Павличко розповів про своє дитинство, юність, про свій нелегкий творчий шлях.
Я народився на землі
Від батька, що орав ту землю.
Ніколи я не відокремлю
Себе від хлопської ріллі.
Саме у цих рядках Дмитра Павличка бринить у серці журавлиний ключ рідного поля, осінній обрій в багреці та злоті, живе у пам’яті той черствий, загорьований шматок хліба, з яким проводжали його в дорогу.
Студент ІІ-го курсу факультету МЕіМ Олег Соболь декламував вірш Дмитра Павличка «Дві ялинки» (ранньої поезії). Це вразило поета, зачепило струни серця і по щоці скотилася непрошена сльоза. Золотий голос КНЕУ, Ірина Артеменко, неймовірно зворушливо заспівала найвидатнішу пісню Дмитра Васильовича «Два кольори». Несподівано всі гості піднялись і почали дружньо співати разом з поетом та Іриною. Ця зворушлива мить надовго залишиться в пам’яті Дмитра Васильовича.
Багато розповідав Дмитро Павличко про своє життя та творчість. Під час розмови всі відчули неймовірну любов до рідного слова, до величного українського народу, до Батьківщини. Цим незгасимим почуттям наповнене кожне слово поета. Його слова глибоко падали в молоді серця як стигле зерно в чорну ріллю. Він – людина допитливої, неспокійної вдачі. Хоч і «літа на осінь повернули», але всі ми відчули у його словах молодечий запал, папороті цвіт, що захована в тайниках його поезії.
Дмитро Васильович підписав і подарував нашому Університету два томи своєї літератури. Студентська академічна рада вже передала їх до головної бібліотеки, отож тепер всі охочі зможуть скористатися книжками в залі україністики.
До нових зустрічей, дорогий Дмитре Васильовичу!

Викладач кафедри української мови та літератури Павловська Н.С., студентка ІІ-го курсу факультету економіки та управління Криворучко Ольга
Фото:
Олександр Якименко, ФЕФ, 4 курс

Переглядів: 2287 | Додав: Pavel | Теги: заходи КНЕУ, зустріч із Павличком | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]