У великому супермаркеті й так складно не розгубитися, а ще й у голові крутяться численні поради дієтологів та експертів зі здорового харчування. Нам кажуть, що слід уникати яєць – бо в них холестерин, а згодом запевняють що з яйцями все гаразд, а той холестерин не шкодить серцю.
Збиті з пантелику, ми врешті в відчаї нагрібаємо повний кошик оброблених продуктів, які аж ніяк не можна назвати корисними.
Розвіяти деякі поширені міфи та хоч трохи помогти розібратися з питанням, що ж можна їсти, намагається Джоанна Блітман, яка присвятила понад 20 років журналістським розслідуванням у галузі харчування.
Про це пише The Daily Mail.
Міф перший. Знежирене молоко корисніше від незбираного
Чимало людей уникають незбираного молока через його жирність. Насправді ж жирність молока від середньостатистичної корови становить лише 3,7 - 5%. Тож, якщо ви не п’єте його літрами, на загальну кількість спожитих вами жирів це не дуже вплине. Натомість знежирене та напівзнежирене молоко – менше поживне. Вершки ж містять вітаміни A, D, E та K, важливі для імунітету та кісток.
...
Читати далі »